Vragen? Bel +31 (0) 625440414

9 artikel(en)

per pagina

Track enhancing

02-03-16 08:04

Hoe kun je er voor zorgen dat de Silhouette Cameo een dubbele snede goed uitvoert? 

 

Je kent het misschien wel: het materiaal dat je gebruikt vraagt om “dubbel snijden”, maar als je dat doet, snijdt de machine bij de tweede snede niet op precies dezelfde plek. Hierdoor schiet je je doel voorbij en blijf je vaak met een niet goed gesneden patroon zitten dat niet bruikbaar is. Silhouette Studio heeft hier een oplossing voor en die heet “Track enhancing”. Je vindt deze optie onder “Dubbel snijden” in het snij-instellingen menu. 

 

Wat is “Track enhancing” precies? 

Het is een eigenschap van de software die een soort spoor doet ontstaan dat de Cameo volgt tijdens het snijden. Hierdoor wordt de plaats van de tweede snede nauwkeuriger bepaald waardoor het “er naast snijden” wordt voorkomen. 

 

Wat doet de Cameo bij “Track enhancing”? 

Op het moment dat je deze optie aanvinkt en de opdracht “stuur naar Silhouette”  geeft, wordt de mat een aantal malen heen en weer in de Cameo geladen. Het is belangrijk dat de mat vrij kan bewegen om te zorgen voor een goed spoor. Als het spoor duidelijk is, voert de Cameo de snij-opdracht uit zoals gebruikelijk. 

 

Wanneer kies je voor Track enhancing?

Dit is een goede optie bij wat dikker materiaal als het gevaar bestaat dat het tijdens het snijproces wat gaat bewegen op de mat. Ook als je al een “mislukte” dubbele snijopdracht hebt, kun je proberen of het met deze optie alsnog lukt je project met succes te verwerken. 

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

Freebie

24-02-16 14:35

Voor de liefhebber heb ik een gratis snijbestand gemaakt. Leuk als muursticker voor de hobbykamer of gewoon als quote op een kussen of notitieblokje. Genoeg mogelijkheden. 

 

{Klik op de afbeelding om het bestand te downloaden}

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder
Wij krijgen soms vragen van klanten die tegen problemen aanlopen als ze een van de printbare producten van Silhouette America uit de groep Speciale Media (http://www.silhouettecameo.nl/materiaal/speciale-media) gebruiken. Dat is jammer, want het zijn erg leuke en goed bruikbare producten waarmee u een grote variatie aan projecten kunt realiseren. Daarom willen we graag de aandachtspunten bij het werken met deze producten met u delen. Bent u geïnteresseerd in het werken met deze voor u mogelijk onbekende producten, leest u dan vooral verder. Heeft u hier al wat ervaring mee, dan is de onderstaande checklist mogelijk voldoende.

 

  • Open het pagina-instellingen scherm en kies voor het papierformaat Letter
  • Open het registratietekens scherm en kies voor type 1 (Cameo, Portrait, Curio) of 2 (SD)
  • Open een design uit de bibliotheek of ontwerp een nieuw print-snijbestand
  • Zorg er voor dat er de afbeelding niet op het gearceerde gebied staat
  • Stel uw printer in op het papierformaat Letter en klik op de stuur naar printer button
  • Plaats het de geprinte pagina op de snijmat en zorg er voor dat de registratietekens zich op dezelfde plaats bevinden als waar ze op uw scherm staan
  • Ga naar het snij-instellingen menu en kies bij materiaaltype het medium dat u gebruikt 
  • Controleer de snijlijnen die u nu ziet en als die correct zijn, klik dan op stuur naar Silhouette

Voor alle duidelijkheid: het gaat om de Silhouette America producten met de toevoeging “printable” (Printable Adhesive Kraft Paper, Printable Tattoo Paper, Printable Magnet Paper, Printable Gold Foil, Printable Silver Foil, Printable Cotton Canvas, Printable Heat Transfer Dark, Printable Heat Transfer Light, Printable cotton fabric, Printable clear sticker paper, Printable white sticker paper en Printable glow-in-the-dark sticker paper). 

 

Omdat het producten uit de US betreft, is de grootte van de vellen anders dan wij gewend zijn. Het daar gebruikelijke papierformaat dat Letter heet ( 215,90 x 279,40 mm) is iets breder en korter dan ons A4 formaat (210 x 297 mm). Als u met een van deze producten aan de slag gaat, moeten daarom zowel de printer- als de snijplotter instellingen worden aangepast. Hieronder het hoe en waarom. 

Voor we beginnen nog de opmerking dat u voor printbare producten gebruik maakt van zogenaamd print-snij bestanden; deze kunt u aanschaffen via de Silhouette Design store. U kunt ook zelf print-snij bestanden maken van gewone snijbestanden, maar daar komen we tijdens een latere post op terug. Voor nu gaan we ervan uit dat u een print-snij bestand uit de store gebruikt. 

 

 

 

Het allereerste dat u doet voordat u een print-snij bestand opent is de pagina instelling van uw Silhouette machine veranderen in formaat Letter . De standaard pagina instelling is die van uw aangesloten snijmachine, maar die moet u dus wijzigen in Letter door op het driehoekje te klikken en in het menu dat dan tevoorschijn komt te kiezen voor “Letter”. 

 

 

Om print-snij bestanden te kunnen gebruiken,  is er een extra handeling nodig, namelijk het toevoegen van zogenaamde registratietekens, die nodig zijn om afbeeldingen heel precies te kunnen uitsnijden. U doet dit het best vóór u een bestand opent, zodat zichtbaar is hoe groot het werkveld is dat u kunt gebruiken. 

 

 

Vervolgens kiest u een bestand en opent dat in het werkveld. Nu kunt u aan de slag: vergroten, verkleinen, draaien, iets toevoegen of verwijderen, effecten toevoegen……wat u maar wilt.  Het is wel afhankelijk van de software versie die u gebruikt, hoeveel mogelijkheden  u hierbij heeft. De Designer Edition heeft wat meer opties dan de Basic Edition (Verschil Basic en Designer Edition Silhouette Studio). Belangrijk hierbij is ervoor te zorgen dat de afbeelding niet in het gearceerde gebied staat, want alles wat zich daar bevindt, wordt door de Silhouette plotter niet “gezien” en dus ook niet uitgesneden.

 

 

 

U kunt eventueel meerdere afbeeldingen tegelijkertijd printen en snijden (de pagina vullen), om het materiaal zo optimaal mogelijk te gebruiken. De mogelijkheid om slechts een gedeelte van het materiaal te gebruiken is ook aanwezig, maar dat vergt wat meer ervaring met het programma en dat zullen we op een later moment uitleggen.

Als u tevreden bent met uw ontwerp, wordt het tijd om het naar de printer te sturen. Hierbij komt het volgende let-op- momentje. Niet alleen uw Silhouette apparaat, maar ook uw printer moet namelijk zijn ingesteld op het papierformaat Letter. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de registratietekens op de juiste plaats geprint worden en door de snijplotter herkend kunnen worden. Het is lastig om u hiervan een beschrijving te geven, omdat het bij iedere printer weer anders werkt, maar om u een idee te geven treft u hieronder een afbeelding aan van hoe het er mogelijk uit zou kunnen zien. Als uw printer de mogelijkheid biedt om een afdrukvoorbeeld te tonen voordat er daadwerkelijk geprint wordt, kunt u daar het beste gebruik van maken. Als dan blijkt dat er iets niet juist is afgebeeld of gepositioneerd, kunt u dat nog corrigeren en gaat er geen materiaal verloren. Heeft uw printer de optie om te kiezen uit meerdere papierbronnen (bijv. meerdere lades) let er dan goed op dat u de juiste kiest en dat u het materiaal op de correcte manier in de lade legt. U kunt hiervoor het beste de handleiding van uw printer inzien. 

 

 

Nadat u de afbeelding geprint heeft, legt u deze op de snijmat in de richting die op het scherm is aangegeven, zodat het blokje en de hoekjes op dezelfde plek staan als op de schermafbeelding (let op de      pijl die de invoerrichting van de mat aangeeft). Vervolgens kiest u de juiste snij-instelling in het menu. Voor alle door Silhouette America geproduceerde materialen staan de snij-instellingen in het menu.  U zoekt bij “Materiaaltype” gewoon het juiste materiaal op en klikt dat aan; automatisch verschijnen dan de juiste instellingen. In de onderstaande afbeelding ziet u bijvoorbeeld de snij-instellingen van Wit stickerpapier.  Zodra u zich in het snijmenu bevindt, wordt de afbeelding anders. Alle snijlijnen worden nu als dikke, rode lijnen aangegeven. Dit is handig om nog eenmaal te kunnen controleren of er geen snijlijnen staan om objecten die u niet wilt hebben uitgesneden.  In de onderstaande afbeelding kunt u zien dat van het bovenste patroon alleen de omtrek wordt uitgesneden en van het onderste worden alle lijnen uitgesneden, wat niet de bedoeling is. 

 

 

Als alles is afgebeeld zoals u het bedoeld heeft, klikt u op “Stuur naar Silhouette”. U zult merken dat uw snijplotter niet meteen begint te snijden maar eerst op zoek gaat naar de registratietekens. Als de papierinstellingen goed zijn, zal het vinden van de registratietekens meestal geen probleem zijn. Nadat de registratietekens herkend zijn, zal de machine de afbeelding(en) precies zo uitsnijden als u heeft aangegeven. 

 

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

Als u een nieuw materiaal gaat snijden is het aan te raden om een testsnede te doen om ervoor te zorgen dat u de juiste instellingen gebruikt en dat uw materiaal netjes uitgesneden is. U kunt de optie testsnede vinden in het snij-instellingen menu. 

 
Om een testsnede uit te voeren, klikt u eerst op het door u gebruikte materiaal in de lijst met materialen. Of u klikt op het plusje om zelf een materiaalsoort toe te voegen (het voordeel hiervan is dat u een volgende keer niet meer hoeft te zoeken naar de juiste instellingen). 
 
 
Verplaats uw mesje met de pijltjes zodat het mesje boven het materiaal staat. Als u op de pijltjes drukt zult u zien dat de meshouder in uw machine zich verplaatst. 
 
Zodra uw mesje op de plek staat waar u een klein stukje wilt snijden, kunt u klikken op de testsnede knop. De Silhouette zal dan een klein vierkantje met daarin een rechthoek gaan snijden zodat u kunt bekijken of de resultaten goed zijn of dat u nog instellingen aan moet passen. U kunt testsnedes blijven uitvoeren totdat de resultaten naar uw tevredenheid zijn. 
 
Wat betreft het vinden van de juiste instellingen om een clean cut (goede uitsnede) te krijgen, zijn er twee dingen waar u rekening mee moet houden:
1. De stand van het mesje
2. Het instellen van de dikte
 
De stand van het mesje bepaalt hoe ver het mesje uitsteekt in stappen van 0,1 mm. Dit zegt iets over hoe dik het materiaal is. Bijvoorbeeld, messtand 1 = 0,1 mm, messtand 2 is 0,2 mm, etc. Als u een materiaal gebruikt zoals cardstock waarvan de dikte 0,3 mm is, zal het instellingen van het mesje op een hogere stand (zoals 0,6 mm of stand 6) betekenen dat uw mesje dieper snijdt dan het materiaal. Dit zorgt er niet voor dat het mesje beter snijdt. Het mesje steekt alleen verder uit en als het mesje dieper ingesteld wordt dan de dikte van het materiaal wat u snijdt, kan de punt van uw mesje sneller slijten (en in extreme gevallen zelfs afbreken). U kunt dat zien aan gerafelde snij resultaten. Vanaf dat moment zult u het mesje dieper in moeten stellen omdat stand 6 het mesje nog maar 3 mm blootstelt aangezien de punt van het mesje versleten is. Wij ontmoedigen het te diep instellen van het mesje om te proberen om betere snijresultaten te behalen. 
 
De dikte instelling in de software bepaalt hoeveel druk het mesje geeft. Dit zegt iets over de dichtheid van het materiaal. Bijvoorbeeld, een vel papier wat een dikte heeft van 0,3 mm in vergelijking met een vel cardstock wat stugger is maar ook een dikte heeft van 0,3 mm. Het mesje zal bij het vel cardstock met meer druk naar beneden moeten gaan door de dikte hoger in te stellen.
 
Als u het gevoel heeft dat het materiaal iets dikker is dan de aanbevolen mes instelling, bevelen wij u aan dat als u het mes dieper instelt, u tevens de dikte lager zet in de software. U voorkomt hiermee dat als het mesje te diep is ingesteld, het niet ook nog wordt ingedrukt met de grootste kracht en de punt van het mesje mogelijk beschadigd. U kunt dan de dikte instelling geleidelijk verhogen op basis van de test resultaten.
 
De sleutel tot het vinden van de beste snij resultaten is het vinden van de laagste stand (combinatie van mes instelling en dikte instelling) maar dat de Silhouette uw materiaal wel succesvol uit kan snijden. Bijvoorbeeld, als een bepaald materiaal gesneden kan worden met een mes stand van 3 of 4, kunt u beter voor de laagste instelling gaat als dat nog steeds een goed snij resultaat oplevert. Eveneens, als de dikte instelling werkt op 28, werkt het waarschijnlijk ook op 30. Echter, de laagste instelling moet gebruikt worden om te voorkomen dat het mesje overbelast wordt terwijl dit niet nodig is om een mooi snij resultaat te behalen. 
 
In de Silhouette snij instellingen kunt u ook de snelheid waarmee de snijtaak volbracht wordt aanpassen. De snelheid hoeft u alleen aan te passen voor specifieke materialen waarbij het nodig is dat het mesje langzamer beweegt in de hoeken van een afbeelding of bij zeer gedetailleerde stukken van een afbeelding. Snellere instellingen zijn beschikbaar om het snij proces in zijn algemeen sneller te laten verlopen. U kunt de snelheid verlagen als u merkt dat bepaalde delen van een afbeelding bij de hoeken bijvoorbeeld niet helemaal goed gesneden worden, als het materiaal van de mat gaat tijdens het snijden of als het start- of eindpunt van een afbeelding niet helemaal bij elkaar uitkomen. 
 
Als de testsnede werkt maar als bepaalde delen van een afbeelding niet goed gesneden worden van voornamelijk dikkere materialen, kunt u de snelheid lager zetten en dubbel snijden aanvinken. Uw Silhouette gaat uw afbeelding dan twee keer snijden, zodat probleem gebieden een keer extra worden meegenomen tijdens het snijden. 
0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

We willen u nog een laatste voorproefje geven van Curio's meest unieke functie, de stippel en etch tool. Maar waarom moet u enthousiast zijn?

 

 

Omdat deze nieuwe tool u de mogelijkheid biedt om frisse en inventieve manieren te vinden om creatief bezig te zijn, dit alles met dezelfde precisie en mogelijkheden zoals u gewend bent van een Silhouette machine.

 

Etching

Curio's nieuwe niveau van 5 mm betekent dat u gebruikt kunt maken van nieuwe materialen zoals metaal. Met dit nieuwe medium zijn er nieuwe creatieve opties beschikbaar. De stippel en etch tool is gemaakt om deze nieuwe functies mogelijk te maken. U kunt designs etchen voor woondecoratie, het personaliseren van huisdier plaatjes en zo veel meer...

 

 

Maar terwijl u wellicht bekend bent met het ets proces, wat inhoudt het krassen van een ontwerp op een oppervlak, is stippelen misschien onbekend voor u. Hier zijn een aantal dingen die u zou moeten weten over stippelen en hoe het de manier waarop u creatief bezig bent zal veranderen. 

 

Wat is stippelen?

Stippelen is een manier om een tekening of ets te maken door middel van puntjes in plaats van een doorgaande lijn. Curio voert dit effect uit moet behulp van de stippel & ets tool op dun metaal of met een viltstift op papier.

 

 

Stippelen betekent dat u nu nieuwe media kunt personaliseren zoals dunne vellen metaal voor verschillende projecten.

 

Heeft u ooit een idee voor een project gehad en wist u niet zeker of uw Silhouette machine het aankon?

 

De Curio kan het.

 

 

Heeft u ooit een van die woondecoratie items gezien met versierd metaal en heeft u zichzelf afgevraagd of het mogelijk is om dit zelf te maken? 

 

Curio's nieuwe stippel en ets functies maken het mogelijk.

 

Hoe stippelt de Curio?

Curio gebruikt de stippel tool en de embossing mat om unieke stippel effecten te creëren. De stippel tool heeft een dunne metalen punt dat de machine de mogelijkheid geeft om kleine streepjes te maken in het materiaal door een snelle op en neer gaande beweging. 

 

In Silhouette Studio, het nieuwe "Stippel" menu staat u toe om elk design uit de Silhouette Design Store om te zetten naar een stippel project. Door met instellingen te spelen zoals "Ruimte" of "Stippelgrootte" kunt u het uiterlijk van het stippel effecht veranderen. U bepaalt het aantal puntjes, de ruimte tussen de puntjes en zelfs het patroon. En dit allemaal binnen het bekende Silhouette werkveld. 

 

 

Met deze nieuwe tool, is het gemakkelijk om dingen als hondenpenningen, woondecoratie projecten en zelfs inkt tekeningen te maken. Uw mogelijkheden zijn eindeloos.

 

De stippel en ets tools worden apart verkocht. 

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

We hebben al aardig wat informatie behandeld over de Curio in de hoop dat als we u de Curio in handen geven u precies weet wat u moet doen. 

 

In overeenstemming met dat doel, gaat de blogpost van vandaag over de nieuwe functies in Silhouette Studio als u de Curio verbindt met uw computer.

 

 

Silhouette Studio doet het meeste werk voor u. Als Silhouette Studio eerder gebruikt hebt, heeft u de software waarschijnlijk al gedownload naar uw computer. U hoeft maar één snelle update te doen, en uw Curio is klaar voor gebruik. Als u Silhouette Studio voor het eerst gebruikt moet u ervoor zorgen dat u de laatste versie van Silhouette Studio geïnstalleerd heeft op uw computer volgens de instructies die bij uw machine zitten.

 

Zodra u de Curio aan uw computer koppelt zijn er een aantal dingen u kunt doen.

 

Curio werkveld en designpagina instellingen 

U zult onmiddelijk zien dat uw werkveld er anders uitziet dan u gewend bent als u een Cameo of Portrait gebruikt. Een digitale weergave van uw Curio mat en de basis zijn aangebracht op het scherm, zodat als u uw ontwerp van uw computer naar uw Silhouette stuurt er geen verrassingen zijn. 

 

Als u ontwerpt in Silhouette Studio is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste snijmat op het scherm heeft staan. Om deze instellingen te wijzigen, moet u het menu "designpagina-instellingen" openen. 

 

Aantekening: als de Designpagina-instellingen niet worden weergegeven, kunt u het tevoorschijn halen door CTRL+F1 te gebruiken. Alternatief kunt u ook naar "Beeld > Toon pagina opties" gaan.

 

Snijmat opties

Onder de kop "Snijmat" vindt u een dropdown menu. Dit menu bevat de verschillende snijmat opties. Als de Curio is aangesloten, zullen er vier nieuwe opties weergegeven worden: "Curio (snijden) 8.5 x 6 in", "Curio (snijden) 8.5 x 12 in", "Curio  (reliëf) 8.5 x 6 in", en "Curio (reliëf) 8.5 x 12 in".

 

 

Met deze functie kunt u uw mat selecteren, wat vooral belangrijk is bij het ontwerpen van projecten. Met deze functie kunt u ook aangeven of uw project de snij of emboss instellingen gaat gebruiken. 

 

Standaard en geavanceerde snij-instellingen

Met de Curio, zijn er meer opties in het Snij-instellingen" menu dan gebruikelijk. Basis snij-instellingen zijn beschikbaar in de "standaard" modus, wat wordt aangeduid met het blauwe aangevinkte bolletje aan de bovenkant van het menu. Maar in plaats van één tool, zoals met uw Cameo of Portrait, zijn er twee. Elke tool instelling kan worden aangepast door de tool aan te klikken en het door u gebruikte materiaal te selecteren.

 

Curio's precieze snij instellingen worden beheerd vanuit dit venster. Als u het door u gebruikte materiaal selecteert, zal Silhouette Studio u voorzien van de aanbevolen instellingen voor elke snijtaak. U kunt de snij instellingen aan uw wensen aanpassen en u kunt een test snede uitvoeren voordat u uw project laat snijden. 

 

 

Door op de cirkel naast "Geavanceerd" onder "Snij-modus" te klikken, worden er meer opties aangeboden. "Snijvolgorde" laat u kiezen welke tool, welke laag snijdt, en zoals altijd, de aanbevolen instellingen worden getoond als u een materiaal soort kiest. 

 

Nieuwe menu's, Reliëf en Stippel

De twee meest verwachten functies van de Curio zijn de embossing tool en de stippel tool. Deze functies zijn mogelijk gemaakt door verwisselbare tools die in de houder van de machine passen op dezelfde manier als het snijmesje. De instellingen voor deze tools kunnen geopend worden door de "Reliëf" en "Stippel" menu's. Deze twee knoppen zijn te vinden in de rechter bovenhoek. Deze functies zijn alleen beschikbaar als de Curio is aangesloten op uw computer. Als de Curio niet aangesloten is, zullen de knoppen grijs weergegeven worden. 

 

 

Het "Reliëf" menu kunt u openen door op het icoontje met de spiraal in het midden te klikken. U ziet dan alle opties voor het maken en verwijderen van reliëf (embossen en debossen). U ziet ook de instellingen voor kerven en reliëf maken en de patroon-vul optie.

 

 

Het "Stippel" menu is te openen door op het icoontje met het de puntjes in het midden te klikken. Opties voor het stippel effect bieden onder meer de mogelijkheid om door de verschillende patronen, vormen en formaten te scrollen die allemaal het uiterlijk van het stipple effect veranderen. 

 

Nu u weet waar de nieuwe functies zich bevinden in Silhouette Studio, kunt u gelijk aan het ontwerpen slaan. 

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

Een van de nieuwste functies van de Curio is het unieke gebruik van platformen. Door het verhogen van de machine binnenin, kunnen Curio gebruikers nieuwe materialen gebruiken zoals canvas, metaal of hout. En dit allemaal mogelijk zonder dat de snij mogelijkheden opgeofferd worden.

 

Om de Curio meer divers te maken, zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan de mat technologie. Doordat de Curio 5 mm hoge materialen aankan kunt u dikkere materialen gebruiken, maar dit betekent ook dat er een grotere ruimte is tussen dunnere materialen en het snijmesje. Curio lost dit probleem op door het gebruik van losse platformen die u op de basis kunt bevestigen. De platformen voegen net genoeg hoogte toe om uw materiaal op één lijn te brengen met de meshouder en het mesje.

 

 

 

Als u niet de juiste platformen gebruikt, kan het zijn dat uw Curio niet snijdt. Hier kunt u lezen hoe u frustratie voorkomt en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw ervaring met de Curio prettig is.

 

Hoe u de Curio platformen moet gebruiken

De platformen die bij de Curio geleverd worden zijn gemaakt van een stevig syntethisch materiaal. De platformen verhogen dunnere media, zals cardstock of sticker papier, zodat deze op één lijn komen met de meshouder. Om de tools op de juiste diepte te laten werken, moet uw media altijd 5 mm hoog zijn in totaal. 

Er zijn twee type platformen bijgeleverd bij uw Curio, platform 1 en platform 2. Platform 1 heeft een dikte van 1 mm en platform 2 heeft een dikte van 2 mm. Het verschil zien tussen deze twee is erg gemakkelijk, aangezien platform 2 duidelijk dikker is dan platform 1.

 

 

Laten we zeggen dat u cardstock gaat snijden met uw Curio. Omdat cardstock aanzienlijk dunner is dan hout of canvas, moet u de platformen als vullers gebruiken om het verschil in hoogte te compenseren. In dit geval, gebruikt u twee keer het 2 mm platform en de snijmat. De snijmat is namelijk bevestigd op een 1 mm platform. In totaal gebruikt u dan 2 mm + 2 mm + 1 mm = 5 mm.

 

Als u geen wiskundig persoon bent, lijkt het misschien een hele uitdaging om het juiste aantal platformen te berekenen. Om het gemakkelijker te maken rekent Silhouette Studio het voor u uit. Alles wat u moet doen is het juiste materiaal kiezen in de software en Silhouette Studio zal u vertellen hoe veel platformen u nodig heeft.

 

Hoe Curio's platformen werken met de Base

 

De 8.5 x 6 inch (21,6 x 15,2 cm) Base wordt meegeleverd met uw Curio. Er zijn twee plastic drukkers aan elke kant die gebruikt worden om de platformen op hun plek te houden. Deze harde basis zorgt ervoor dat stevigere materialen zoals hout of metaal niet gebogen of kromgetrokken worden als ze door de machine geladen worden. Dit vermindert glijden tussen de materialen en de machine.

 

De harde base gebruikt een nauwkeurig laadsysteem zodat uw mat elke keer op exact dezelfde manier geladen wordt. Deze functie, uniek voor de Curio, stelt u in staat de snijtaak te pauzeren en te inspecteren. Als u klaar bent om uw snij taak te hervatten, voert u de harde basis terug in de machine. Curio pakt uw snijtaak op waar hij gestopt is. 

 

Nu het mogelijk is meer materialen te snijden, welke projecten zou u graag willen gaan maken? 

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

Nu we de introductie gehad hebben, kunnen we verder ingaan op de belangrijke Curio accessoires en mogelijkheden. We gaan het nu hebben over de dubbele snijfunctie, de embossing en debossing effecten en het hogere platform.Dubbele snijfunctie

De Curio is de eerste Silhouette machine die een dubbele snijfunctie heeft. Dit betekent dat in plaats van één tool voor alle sketch- en snijtaken, de Curio u er twee biedt. Met deze toepassing kunt u meerkleurige ontwerpen sketches en u kunt gebruik maken van de score en emboss functie.

Om de dubbele snijfunctie te gebruiken hoeft u alleen uw ontwerp naar uw Curio te sturen. Het werkt op dezelfde manier als de Portrait en de Cameo. Zodra het ontwerp naar de machine gestuurd is, gaat de Curio probleemloos over van de ene naar de andere taak over zonder dat er een pauze nodig is. U kunt twee taken laten uitvoeren voor elk ontwerp dat u naar uw Curio stuurt.

Maar het is niet alleen sketchen wat de dubbele snijfunctie handig maakt. Als het om embossing en debossing gaat, is de dubbele snijfunctie een must.Embos en debos

Een groot deel van Curio’s toegevoegde waarde is de mogelijkheid om embos en debos effecten te creëren. Maar hoe maakt de Curio dit mogelijk?

Als u de doos voor de eerste keer open maakt, ziet u dat er veel meer dan alleen de Curio in zit. Twee van de meest belangrijke accessoires zijn de embossing tools en de embossing mat. Gebruikers van de Silhouette Portrait en Silhouette Cameo zullen het vertrouwde ontwerp van de mat herkennen maar zullen ook een aantal verschillen zien. Het dikkere en zachtere ontwerp van de mat zorgt voor een zachte ondergrond die de embossing tool de mogelijkheid geeft om een ontwerp in het papier te drukken.

Voor een meer dramatisch effect, kan de Curio ook het snijmesje gebruiken om een rillijn langs de buitenlijn van het ontwerp te maken voordat de embossing tool gebruikt wordt om het ontwerp te embossen. De dubbele snijfunctie van de Curio maakt deze taak gemakkelijk en u hoeft niet te wisselen tussen de twee tools.Curio’s verhoogde platform

Om meer mogelijkheden en media mogelijk te maken, is het platform van de Curio verhoogd. Door meer ruimte te creëren tussen de meshouder en de snijmat, kunnen gebruikers hun ontwerp op nieuwe media types overbrengen. Hout, metaal en canvas? Tot 5 mm kan de Curio dat aan. En de Curio doet dit alles met dezelfde snijkwaliteiten als de Portrait en Cameo zo effectief maakten.

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

Silhouette presenteert met trots de nieuwste toevoeging aan de Silhouette familie, de Silhouette Curio. De Curio is de nieuwste Silhouette hobby machine die gebruikers de mogelijkheid geeft om extra materialen zoals hout, canvas en metaal te verwerken. Met zijn mogelijkheid tot het creëren van unieke embossing en debossing effecten, het etsen van metaal en het maken van meerkleurige tekeningen is de Curio is de perfecte compagnon voor zowel de Silhouette Cameo als de Silhouette Portrait.

In deze Curio blog serie worden al uw Curio vragen beantwoord.Wat wordt er bij een Silhouette Curio geleverd?

Elke Curio komt met een 8,5 x 6 inch (21,59x15,24 cm) basis, een snijmat, een embossing mat, een fijne embossing pen, een brede embossing pen, 50 exclusieve snijbestanden, een AC adapter en een USB kabel, en de toonaangevende Silhouette Studio software.

De Curio onderscheidt zich door zijn unieke mogelijkheid tot het creëren van embossing en debossing effecten, sketchen met twee kleuren en etsen. In de Curio verpakking zitten de twee benodigde embossing pennen en de platformen die het mogelijk maken deze functies op uw Curio uit te voeren. Het kleinere platform, de 8,5 x 6 inch (21,59x15,24 cm) basis, is ook inbegrepen bij uw Curio verpakking. Met deze accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos.Als u behoefte heeft om creaties te maken op groter formaat, zijn er aanvullende accessoires (zoals de grotere basis van 8,5 x 12 inch (21,59 x 30,48 cm) en de stippel tool) te koop.

Hoe communiceert de Silhouette Curio?

De Curio maakt verbinding met uw MAC of PC door middel van een USB kabel, net zoals uw Cameo of Portrait. Curio communiceert zelfs op dezelfde manier. Als u Silhouette Studio al geïnstalleerd hebt, is een simpele update voldoende om de functies die uniek zijn voor de Curio te ontgrendelen.

De Curio’s gebruikers interface is eenvoudig en simpel. Aan de linkerkant van de machine zijn drie knoppen-pauze, load/unload en aan/uit. Om de Curio aan te zetten, drukt u op de aan/uit knop. Als u de machine op de USB poort aangesloten hebt zal de computer de Curio herkennen net zoals hij uw Cameo of Portrait herkent. U bent nu klaar om te gaan ontwerpen.

Is de Curio de juiste machine voor u?

Wel, dat hangt er vanaf. Bent u het soort ontwerper die houdt van de veelzijdigheid van de andere Silhouette machines maar die graag nog meer ontwerp mogelijkheden heeft?

Dan is de Curio geschikt voor u.

Bent u het soort DIY-er die langs een woondecoratie winkel loopt, met jeukende handen omdat u weet dat u het zelf beter en mooier kunt maken?

Dan is de Curio geschikt voor u.

Bent u op zoek naar een goede compagnon voor uw Silhouette Portrait of Silhouette Cameo?

Dan is de Curio geschikt voor u.

Bent u nieuwsgierig naar waar alle ophef over gaat? Vraagt u zich af of deze machine zo goed is als we zeggen dat hij is?

Het is waar. De Curio is geschikt voor u.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de Curio, kunt u deze link bekijken.

0 Reacties | Geplaatst door webwinkel beheerder

9 artikel(en)

per pagina