Vragen? Bel +31 (0) 625440414

Veelgestelde vragen

Wat kan ik met de Silhouette Cameo doen?

 

Algemeen

 

Machine en accessoires

 

Silhouette Studio Software

 

Kan ik eigen bestanden tekenen met de Silhouette Cameo?
Ja het is mogelijk om zelf snijbestanden te maken in de Silhouette Studio Software. Er zijn een aantal simpele teken tools waarmee u gemakkelijk zelf bestanden kunt maken.
[Terug naar boven]Welke materialen kan de Silhouette Cameo snijden?
De Silhouette is ontworpen om materialen als vinyl, papier en cardstock te snijden. Met het verstelbare mesje dat bij de Cameo zit kunt u materialen snijden tot 1 mm dik. Of het lukt om bepaalde materialen te snijden met de Silhouette hangt niet alleen af van de dikte maar ook van de dichtheid van het materiaal. Bepaalde materialen zoals dun metaal, krimpfolie en leer zullen bijvoorbeeld niet te snijden zijn, bovendien beschadigt uw mesje hierdoor. Materialen die een schurend oppervlak hebben zoals chipboard of zandpapier zullen het mesje ook aantasten of sneller laten slijten. Ook materialen met een vezel structuur kunnen moeilijk zijn om te snijden, denk hierbij aan vilt of handgeschept papier.
Hoewel de Silhouette Cameo dus veel materialen kan snijden zijn er beperkingen die vooral afhankelijk zijn van de dichtheid van het materiaal.
De Silhouette kan onder andere design papier, cardstock, vellum, heat transfer materiaal, vinyl, sheets, stof (met Interfacing) en sticker vellen snijden. Het resultaat kan bij elke machine anders zijn.
[Terug naar boven]Kan de Silhouette Cameo chipboard snijden?
De Silhouette Cameo kan materiaal snijden tot 1 mm dik. Hou er rekening mee dat uw mesje hierdoor veel sneller zal slijten dan normaal.
[Terug naar boven]Kan de Silhouette Cameo stof snijden?
Met de speciale Fabric Interfacing die verkrijgbaar is in de webwinkel is het mogelijk om stof te snijden (afhankelijk van de dikte van het stof). Strijk de Fabric Interfacing op het stof en plaats het stof met de Fabric Interfacing vervolgens (met de stofkant naar boven) op de snijmat.
[Terug naar boven]Kan de Silhouette Cameo foam snijden?
De Silhouette Cameo kan geen foam snijden. Foam is te dik voor de Silhouette.
[Terug naar boven]Kan de Silhouette snijden zonder dat hij aangesloten is op de computer?
De Silhouette Cameo en de Silhouette SD (voorganger van de Silhouette Cameo) hebben de mogelijkheid om bestanden te snijden zonder een computer. Sla uw bestanden als snijbestand op op een SD-kaart en plaats de SD-kaart vervolgens in de Silhouette. Scroll vervolgens op het LCD scherm naar het juiste snijbestand en kies voor snijden. Let wel op dat u uw materiaal op juiste plaats op de snijmat plaatst als u geen heel vel gebruikt.
[Terug naar boven]Welke bestandstypes kan de Silhouette snijden?
De Silhouette Studio Software die bij de Silhouette Cameo zit kan uiteraard alle Digitale Download bestanden uit de Silhouette Online Store snijden, alle TTF lettertypes die op uw computer geïnstalleerd zijn, STUDIO bestanden en GSD/GST files. Ook fotobestanden kunt u openen in Silhouette Studio, deze dient u wel eerst te traceren voordat u ze als snijbestand kunt gebruiken.
Met de upgrade van de software “Silhouette Studio Designer Edition” kunt u ook .svg bestanden openen in Silhouette Studio. De Designer Edition is verkrijgbaar in de webwinkel en kost € 49,95.
Het is ook mogelijk om uw eigen snijbestanden te maken door de tekengereedschappen in Silhouette Studio.
[Terug naar boven]Welke lettertypes kan de Silhouette snijden?
De Silhouette kan alle True Type Fonts (TTF) snijden die geïnstalleerd zijn op uw computer. U hoeft deze niet apart in de Silhouette Studio Software te zetten, alle lettertypes die geïnstalleerd zijn op uw computer die in de map “Lettertypes” staan worden automatisch in Silhouette Studio geladen. Om nieuwe lettertypes in Silhouette Studio te gebruiken moeten ze in de map “Lettertypes” geplaatst worden in het configuratiescherm.
Hou er rekening mee dat niet alle lettertypes even geschikt zijn om te snijden met uw Silhouette.
[Terug naar boven]Welk formaat papier kan de Silhouette snijden?
Hoewel er een aantal standaard formaten voorgeprogrammeerd zijn in Silhouette Studio (zoals A4 en 12x12”) kun je zelf ook formaten toevoegen aan de instellingen. Het kleinste formaat papier wat wordt aanbevolen is 7,5 x 7,5 cm. Het maximale formaat is met de Cameo 12”x12” bij gebruik van de normale snijmat en 12”x24” bij gebruik van de extra lange snijmat. Als je vinyl of ander materiaal gebruikt wat zonder snijmat gesneden kan worden kun je bestanden snijden tot 3 meter lang met een breedte van 30,5 cm.
[Terug naar boven]Hoe kan ik dikker karton snijden met de Silhouette?
Als het niet mogelijk is om dikker karton te snijden kunt u controleren of het mesje goed in de houder zit en of het blauwe knopje helemaal naar rechts gedraaid is, zodat het mesje goed vastzit. Ook kunt u het mesje uit de houder halen, en het bovenste witte dopje eraf draaien. Het mesje wordt dan volledig blootgesteld en zo kunt u restjes materiaal verwijderen. Vaak zorgen restjes materiaal voor slechtere snij resultaten.

Zorg dat u de juiste instellingen voor dik karton heeft:
- Snelheid: 3 - Dikte: 33 - Mesje: 3

Als u dikker karton gebruikt met een structuur erin kunt u ervoor kiezen het papier om te draaien en met de structuur zijde naar beneden op de mat te plaatsen. Hierdoor heeft de Silhouette minder kracht nodig om geheel door het papier heen te snijden. Let wel op, voor sommige, niet symmetrische, snij bestanden kan het wenselijk zijn de afbeelding te spiegelen zodat u de structuurzijde van de afbeelding wel kunt gebruiken. Selecteer hiervoor de afbeelding, klik met uw rechter muisknop en kies voor "horizontaal spiegelen".

Mocht u niet tevreden zijn met het snij resultaat op bepaalde plekken van uw afbeelding, kies dan voor "dubbel snijden" in het snij instellingen menu. De Silhouette zal uw afbeelding nu twee keer uitsnijden, probleem plekken in de afbeeldingen worden nu twee keer gepasseerd wat de kans groter maakt dat de snijlijnen van betere kwaliteit zijn.

Hou er rekening mee dat het dikste materiaal wat de Silhouette Cameo kan snijden tot 1mm is. Bovendien zullen uw snijmat en snijmesje een kortere levensduur hebben als u vaker dikkere materialen snijdt. Daarnaast is elke Silhouette Cameo anders en is het niet mogelijk om één standaard dikte of instelling te geven.
[Terug naar boven]Wat zijn de afmetingen van de Silhouette Cameo?
De Silhouette Cameo is 53,3 cm breed, de hoogte is 14 cm (24 cm met de klep open). De diepte is 16,5 cm maar u heeft aan zowel de voor- als achterkant van de Cameo nog 35,5 cm nodig voor de materiaal doorvoer van de Cameo.
[Terug naar boven]Wat wordt er bij de Silhouette Cameo geleverd?
De Silhouette Cameo wordt geleverd met de volgende items:
 • Silhouette Studio® software voor Windows XP/Vista/7/8 en Mac® OS X 10.6.3 en hoger
 • 51 exclusieve snijpatronen
 • Aansluitsnoer en USB kabel
 • 30 cm snijmat
 • Snijmes (instelbaar voor verschillende materialen)
 • Downloadkaart ter waarde van $10, waarmee u digitale designs kunt kopen in de Silhouette Online Store
 • Basis handleiding (Engels)
[Terug naar boven]Wat zijn de systeemvereisten voor de Silhouette?
U heeft een computer nodig om de Silhouette aan te verbinden. Een internet verbinding is aan te raden om ervoor te zorgen dat de software up-to-date blijft en om het mogelijk te maken om digitale bestanden te downloaden uit de Online Store.

Specifieke systeemeisen zijn:
 • De Silhouette is te gebruiken met Windows Vista en hoger, Mac OS X 10.5.8 en hoger
  LET OP: De Silhouette software is niet te gebruiken met Windows 98, Windows ME of Windows versies van voor Windows 2000
 • Processor snelheid van 600 MHz of sneller
 • 128 MB Ram geheugen (256 MB aanbevolen)
 • USB 1.1 Poort (of hoger)
 • Ongeveer 186 MB geheugen (de later aangekochte bestanden niet meegerekend)
[Terug naar boven]Welk besturingssysteem heb ik nodig om met Silhouette Studio te kunnen werken?
Silhouette Studio is te gebruiken met de volgende besturingssystemen:
 • Windows Vista en hoger
 • Mac OS X 10.5.8 of later
[Terug naar boven]Is de Silhouette te gebruiken met tablets (zoals de iPad)?
De Silhouette software is op dit moment niet te gebruiken met de iPad of andere tablets.
[Terug naar boven]Hoe kan ik de 51 gratis bestanden krijgen voor mijn Silhouette Cameo?
Update de software naar de laatste versie van Silhouette Studio, te vinden op de productpagina van de Silhouette Cameo. Doe dan het volgende om de nieuwe bestanden van de Cameo te krijgen:

 • Open Silhouette Studio
 • Ga naar "Bestand" (windows) of naar "Silhouette Studio" (MAC)
 • Ga naar "Instellingen
 • Klik op het tabblad "Geavanceerd"
 • Klik op "herstel de eerste 51 ontwerpen"
[Terug naar boven]Is de Cameo te gebruiken met mijn huidige versie van Silhouette Studio en de eerder aangekochte online bestanden?
De Silhouette Cameo is te gebruiken met de Silhouette Studio Software, echter u dient wel te updaten naar de laatste versie van Silhouette Studio omdat u van een ouder model naar de nieuwere Cameo gaat.

Het updaten naar deze nieuwe versie van de Software zal er niet voor zorgen dat u alle aangekochte bestanden opnieuw dient te downloaden. Alle vooraf aangekochte bestanden uit de Silhouette Online Store of door u zelf gemaakte snijbestanden zijn te gebruiken met de Silhouette Cameo.
[Terug naar boven]Hoe lang gaat een Silhouette snijmesje gemiddeld mee?
Normaal gesproken zou een Silhouette snijmesje tot 6 maanden mee moeten gaan. De levensduur van het mesje is uiteraard erg afhankelijk van de mate van gebruik en het soort materiaal dat u snijdt. Dikker materiaal zal uw mesje aanzienlijk sneller laten slijten. De gemiddelde levensduur bij zeer frequent gebruik zal eerder 2-4 maanden zijn.

Het dikste materiaal dat u kunt snijden met de Silhouette is 1 mm. Als u dikker materiaal snijdt of materialen snijdt waarvoor de Silhouette niet is ontworpen (zoals krimpfolie, foam en dun metaal) kan uw mesje sneller slijten of gelijk kapot gaan. Ook papier met andere materialen zoals glitter kan uw snijmesje beschadigen.
[Terug naar boven]Hoe lang gaat een Silhouette snijmat gemiddeld mee?
De Silhouette snijmat zou tot 100 snedes (op dezelfde plek) mee moeten gaan. Het is erg moeilijk te voorspellen hoe lang de mat precies meegaat omdat dit erg afhankelijk is van het soort materiaal dat u gebruikt. Het is wel aan te raden om de mat altijd te beschermen met het beschermvel om te voorkomen dat er stof of vezels op uw mat komen waardoor de plakkracht afneemt. Daarnaast zorgt regelmatig gebruik van materialen die veel vezels bevatten ervoor dat de plakkracht van uw snijmat sneller afneemt. Als de plakkracht van uw snijmat niet meer goed is dient u uw snijmat te vervangen om te voorkomen dat uw materiaal verschuift tijdens het snijden.
[Terug naar boven]Wat kan ik doen als mijn papier of ander materiaal niet goed op de snijmat blijft plakken?
Als u gebruik maakt van de snijmat dient u eerst de beschermlaag eraf te halen om de plaklaag bloot te leggen. Papier en karton hebben microvezels die achterblijft op de snijmat als u deze gebruikt heeft. Maak de mat schoon tussendoor regelmatig schoon. U kunt hiervoor een schone plakroller gebruiken.

Het is ook belangrijk dat u de mat altijd afdekt als u hem niet gebruikt met het bijbehorende beschermvel. Dit voorkomt dat er stof en andere vezels op uw mat komen die de plakkracht verminderen.

Het kan voorkomen dat het materiaal wat u probeert te snijden minder flexibel is dan de mat zelf. Het materiaal komt dan los van de snijmat. Omdat het gedeelte waar de Silhouette snijdt hoger ligt dan uw werkblad kan het raadzaam zijn een boek of een ander voorwerp onder de snijmat te plaatsen vlak voor de Silhouette. Dit zorgt ervoor dat de snijmat gelijk ligt met het gedeelte waar de Silhouette snijdt en hierdoor zal het materiaal minder snel loskomen van de snijmat.

Als de mat zijn plakkracht is verloren en uw papier niet meer op zijn plek houdt ondanks de hierboven gegeven tips kan het tijd zijn om uw snijmat te vervangen. De snijmat is een gebruiksvoorwerp wat zal slijten als het gebruikt worden. U kunt hier een nieuwe snijmat bestellen.
[Terug naar boven]Waarom snijdt de Silhouette bovenaan de snijmat boven mijn papier of ander materiaal?
Dit kan erop wijzen dat u de verkeerde manier van invoeren hebt gekozen op het LCD scherm.

Zorg er bij gebruik van de Silhouette Cameo voor dat u “Load Cutting Mat” heeft geselecteerd in plaats van “Load Media”.

Bij gebruik van de Silhouette SD moet u “Load w/Carrier” selecteren als u de snijmat invoert. De “Load Media” optie is bedoeld om vinyl of ander materiaal met een zelfklevende achterzijde zonder snijmat te gebruiken.
[Terug naar boven]Waarom snijdt de Silhouette niet helemaal door mijn papier heen?
Allereerst kan de positie van het mesje een probleem zijn als het mesje recentelijk verwijderd is om aan te passen of als het mesje nooit goed gewerkt heeft. Controleer of het mesje goed in de houder zit, en of het blauwe knopje geheel naar rechts gedraaid om het mesje goed vast te zetten in de houder. Controleer verder of het mesje met de vin naar voren zit in de houder in de "6 uur positie".

Kijk ook of de opening van het snijmesje vrij is van obstructies. Blaas in het mesje om alle papier en andere restjes uit het kapje te verwijderen. Dit werkt het gemakkelijkste als u het mesje naar stand 10 draait.

Controleer daarna of de snij-instellingen goed staan. Als u het mesje niet diep genoeg heeft ingesteld of de dikte van het papier in het snij-instellingen menu niet hoog genoeg staat ingesteld, wordt het mesje wellicht niet genoeg blootgesteld voor het materiaal dat u gebruikt. Dit zal ervoor zorgen dat de Silhouette niet ver genoeg in het materiaal kan snijden om de lijnen in zijn geheel door te snijden. U kunt gebruik maken van de "Testsnede" om u ervan te verzekeren dat de instellingen goed zijn voor het materiaal dat u gebruikt. Als bij de testsnede het materiaal niet doorgesneden wordt kunt u ervan uitgaan dat de instelling niet juist zijn.

Als de testsnede wel werkt maar u vindt om welke reden dan ook dat er bepaalde gebieden in de afbeelding zijn die niet goed genoeg uitgesneden worden, kunt u ook voor de optie "dubbel snijden" kiezen in het Silhouette "snij-instellingen menu".

Hou verder in gedachten dat sommige materialen te dik zijn of niet geschikt zijn om met de Silhouette te snijden en ervoor zorgen dat uw mesje veel sneller zal slijten. Omdat er een grote hoeveelheid aan verschillende materialen is, is het helaas niet mogelijk om van elk materiaal aan te geven of de Silhouette het zal kunnen snijden. We kunnen u echter wel zeggen dat de Silhouette Cameo karton kan snijden tot 1 mm dik.
[Terug naar boven]Hoe gebruik ik de Silhouette Ballpoint Holder?
De pen houder is een extra accessoire die u bij de Silhouette kunt kopen waarmee u kunt tekenen in plaats van snijden.

U kunt er balpennen of fineliners indoen en gebruiken om:
 • digitale bestanden of woorden te tekenen
 • zuiniger met papier om te gaan door als test eerst te laten tekenen voordat u laat snijden
 • journaling op uw papier te tekenen in het door u gewenste lettertype
 • journaling of titels op uw snijbestanden te laten tekenen (voordat u ze laat uitsnijden)

Zo werkt het:
1. Plaats een standaard, niet intrekbare, pen of fineliner in de houder en draai het schroefje aan2. Haal het snijmesje uit de Silhouette en plaats de penhouder daarvoor in de plaats
(LET OP: zorg ervoor dat het schroefje gelijk staat met de inkeping van de meshouder)


3. Draai het blauwe knopje van de meshouder naar rechts zodat de penhouder vast komt te zitten4. Kies voor Sketchpen in het snij-instellingen menu

De punt van de balpen moet tussen de 0,25 en 0,33 cm uitsteken ten opzichte van de houder. Let op: Het is alleen mogelijk om de buitenlijnen van een tekst te laten tekenen, tenzij u een sketch font uit de Silhouette Online Store gebruikt. Het vullen van de tekst is alleen mogelijk als u de printer gebruikt.
[Terug naar boven]Welke pennen kan ik gebruiken met de Ballpoint Holder?
U kunt de volgende pennen gebruiken in de penhouder:
 • ronde pennen met een diameter tot 0,75 cm
 • zeshoekige pennen met een diameter tot 0,5 cm
Voor beide pen types geldt dat de punt tussen de 0,25 cm en 0,33 cm moet uitsteken ten opzichte van de opening van de balpen houder.
[Terug naar boven]Welke SD kaarten zijn te gebruiken met de Silhouette?
De Silhouette Cameo kan zowel met SD als met SDHC kaarten gebruikt worden.

De Silhouette SD kan alleen met SD kaarten gebruikt worden.
[Terug naar boven]Moet ik een driver installeren om Silhouette Studio te kunnen gebruiken?
Silhouette Studio heeft geen driver nodig.

Indien u bij het aansluiten en aanzetten van uw Silhouette Cameo een wizard "nieuwe hardware gevonden" krijgt en uw computer kan geen driver vinden, kunt u er gewoon voor kiezen om de wizard te negeren en door te gaan met het gebruiken van de software. Nogmaals, een driver is niet nodig om met Silhouette Studio te kunnen werken.
[Terug naar boven]Waar kan ik meer leren over Silhouette Studio
U vindt een gebruikshandleiding in Silhouette Studio bij het menu "Help".

Daarnaast zal er op de site van The Silhouette Cameo Store steeds meer informatie komen over het gebruik van Silhouette Studio. Onder het menu item "Blog" vindt u een aantal tutorials over het gebruik van Silhouette Studio en de Silhouette Cameo.

[Terug naar boven]Kan ik mijn zelfgemaakte bestanden uit ROBO Master gebruiken in Silhouette Studio?
Silhouette Studio kan GSD files openen. U zou in staat moeten zijn om elk bestand dat u zelfgemaakt heeft in ROBO Master te gebruiken in Silhouette Studio.

In Windows, let op: Als u kiest voor "Open" in het menu "Bestand", moet u ervoor zorgen dat "Bestandstypen" onderaan het menu is ingesteld op .GSD in plaats van .Studio. Anders kan Silhouette Studio uw GSD bestanden niet openen.
[Terug naar boven]Heb ik toegang tot al mijn bibliotheek bestanden uit ROBO Master als ik Silhouette Studio ga gebruiken?
U heeft in Silhouette Studio gewoon toegang tot al uw bestanden via ROBO Master. Uw Silhouette Account is hetzelfde gebleven en zal bijna op dezelfde manier bereikt kunnen worden als in ROBO Master.

Kies voor een van de twee opties:

1. Herstel vanaf uw computer. - Als u Silhouette Studio installeert op dezelfde computer als waar u ROBO Master geïnstalleerd had, kunt u naar het "Bestand" menu in Silhouette Studio gaan en kiezen voor "Importeer ROBO Master Library". Dit zorgt ervoor dat alle bestanden die al geïnstalleerd zijn op uw computer in de nieuwe software gezet worden, inclusief uw bibliotheek structuur en alle gedownloade lettertypes. Afhankelijk van het aantal bestanden in uw bibliotheek, kan het tot een uur duren voordat alle bestanden geïmporteerd zijn.

2. Herstel vanuit Silhouette Studio. - Open voor deze optie Silhouette Studio en ga naar de Silhouette Online Store. Log in op uw account, klik op "my account" en kies dan voor "Recover all downloaded designs". U hoeft zich geen zorgen te maken over het aantal herstel pogingen. Het eerste herstel proces zal niet meetellen voor het aantal gewone herstelpogingen. Afhankelijk van het aantal bestanden en uw internetconnectie zal dit proces enige tijd in beslag kunnen nemen.
[Terug naar boven]Waarom worden mijn registratietekens niet goed gelezen door de Silhouette als ik de print en snij optie gebruik?
Het gebruik van de registratie tekens is alleen bedoeld voor "print en snij" projecten. Hou in gedachten dat de registratietekens niet aan hoeven te staan als er geen registratietekens op het papier dat u gebruikt te lezen zijn.

Als u een print en snij bestand wilt gebruiken en uw Silhouette is niet in staat om de registratietekens te lezen update dan naar de laatste versie van Silhouette Studio. Als de Silhouette daarna nog steeds niet in staat is om de registratietekens te lezen, controleer dan de volgende dingen:

- Het papier wordt op de juiste manier geladen.
Zorg ervoor dat uw Silhouette staat ingesteld op "Load Cutting Mat" en niet op "Load Media". Verzeker u er daarnaast van dat u de snijmat in het midden van de rollers plaatst als u de snijmat in de machine voert.
- Het gebruikte papier is licht van kleur.
Er is mogelijk een probleem met het lezen van registratietekens die geprint zijn op bepaalde gekleurde materialen. De Silhouette is wellicht niet in staat om de registratietekens in zwart geprint op donker (of ander gekleurd) papier te lezen. Dit is vooral van toepassing op groene tinten.
- Registratietekens zijn duidelijk op het papier geprint.
De optische scanner is alleen in staat om duidelijk geprinte registratietekens te lezen. Uw printer print de registratietekens wellicht te licht doordat uw cartridges leeg zijn, of omdat u bij de voorkeuren van uw printer de kwaliteit lager ingesteld heeft. De Silhouette's optische scanner is ook niet in staat om registratietekens te lezen die vlekkerig zijn of gebloed hebben op het materiaal. Dit wordt vooral gezien bij bepaalde soorten cardstock. Een goede manier om dit te testen als u cardstock of een ander speciaal materiaal gebruikt is om uw afbeelding nogmaals op gewoon printpapier te printen en de Silhouette opnieuw naar de registratietekens te laten zoeken. Zorg er verder voor dat de registratietekens leesbaar zijn en dat u probeert te snijden in een goed verlichte ruimte, zodat de optische scanner de op nauwkeurige wijze kan vinden.
- De registratietekens zijn gecentreerd als u het papier in de Silhouette laadt.
Soms zijn de registratietekens niet meer gecentreerd als het papier is uitgelijnd op de snijmat. Zorg ervoor dat de registratie tekens zich tussen de twee witte rollers bevinden. Om dit te doen, voert u de snijmat in de machine zoals u dat normaal zou doen en plaats daarna het papier tussen de witte rollers uitgelijnd op de snijmat. Zorg ervoor dat het papier de rechterkant van het papier is uitgelijnd tegen de rechterzijde van de snijmat. Het is ook van belang dat het papier niet scheef op de snijmat wordt geplaatst. Het moet recht zijn om alle registratietekens te kunnen lezen. Als uw snijmat al wat ouder is en het papier niet meer zo goed vastplakt, kan het wenselijk zijn een nieuwe snijmat te gebruiken.
- Papier formaat correspondeert met de pagina-instellingen.
Verzeker u ervan dat het werkelijke papierformaat en het papier formaat wat u gekozen hebt in de pagina-instellingen hetzelfde zijn. Als u aanpassingen hebt gemaakt en uw papier opnieuw moet printen, zorg er dan voor dat u geen verdere aanpassingen doet aan de papier formaat instellingen in Silhouette Studio.
- Registratietekens moeten aangepast worden.
U kunt ook het volgende proberen als u problemen blijft houden met het zoeken van registratietekens als u alle bovenstaande oplossingen geprobeerd heeft:
1. Als uw document klaar is om geprint te worden, ga naar "Bestand"
2. Selecteer "Instellingen registratietekens"
3. Pas de afstand aan naar een iets hoger getal (bijvoorbeeld 2,5 cm)
4. Selecteer de maximale dikte voor de registratietekens
5. Verzeker u ervan dat de afbeelding zich binnen de nieuwe registratietekens bevindt en print uw bestand

[Terug naar boven]Waarom wacht de Silhouette soms langere tijd tussen het snijden door voordat hij verder gaat?
Om te voorkomen dat de Silhouette problemen krijgt met het verwerken van bestanden met grote hoeveelheden data (als er sprake is van zeer gedetailleerde details, grotere afbeeldingen of hogere diepte instelling van het mesje) kunt u proberen de snelheid aan te passen naar 3 of lager. De snelheid aanpassen naar stand 3 zal het probleem dat u ervaart oplossen door een tragere datasnelheid te sturen naar de Silhouette en uw Silhouette zou nu niet langer moeten stoppen in het midden van een taak. U hoeft dit niet bij alle afbeeldingen of materiaal diktes te doen. U hoeft dit alleen aan te passen bij taken waarbij Silhouette tussendoor stopt voordat hij het snijden afrondt.

[Terug naar boven]Waarom is de afbeelding die ik snij niet goed uitgelijnd?
Als uw afbeelding niet goed uitgelijnd wordt, kan dit een aantal oorzaken hebben:

1. Verzeker u ervan dat, als u papier of ander materiaal gebruikt wat geen zelfklevende achterkant heeft, u het papier op de juiste wijze op uw snijmat heeft geplakt. Volg hierbij de instructies van de "Quick Start Guide" die u bij de Silhouette Cameo ontvangen heeft. Het probleem kan zich voordoen als u de snijmat niet of niet goed gebruikt.   2. Zorg ervoor dat de beschermende bovenlaag van de snijmat verwijderd is voordat u uw materiaal erop geplakt heeft en dat het papier goed op zijn plek gehouden wordt op de snijmat. Als de snijmat niet meer goed plakt om welke reden dan ook en het papier of ander materiaal niet meer goed op zijn plek houdt, kan dit ervoor zorgen dat het materiaal niet goed uitgelijnd wordt en het materiaal gaat schuiven op de snijmat.
Als u er tijdens het snijden achterkomt dat het papier gaat schuiven op de snijmat doordat de rollers op het papier drukken, kunt u de randen van het papier eraf knippen zodat de rollers het papier niet meer aanraken.   3. Zorg ervoor dat u de snijmat op de juiste manier in de machine invoert. Hoe u dit kunt doen kunt u lezen in de handleiding die u bij de Silhouette Cameo ontvangen hebt op pagina 8. U dient ervoor te zorgen dat de snijmat in het midden van de twee witte rollers plaatst. 4. Hoewel het minder gebruikelijk is, kan het probleem ook veroorzaakt worden door het snijmesje. Controleer of het mesje op de juiste wijze in de houder zit en of er geen restjes papier of ander materiaal in de meshouder zitten. 5. Allerlaast, hoewel uitzonderlijk, kan het probleem ontstaan door de manier waarop het bestand gemaakt is en de manier waarop de snij informatie ontvangen wordt door de Silhouette. Het kan werken om de dikte instelling naar beneden bij te stellen tot 20 of lager.

[Terug naar boven]